Shockwave therapie (ESWT)

Shockwave therapie (ESWT)

Als je klachten hebt die al lange tijd bestaan in pezen en spieren van de voet, schouder, enkel of knie, dan kan shockwave therapie een uitkomst bieden. Bij shockwave therapie wordt een zeer hoge frequentie van drukgolven toegepast op de pijnlijke pezen of spieren ter bevordering van het lokale weefselherstel.

Wat is shockwave therapie?

De behandeling duurt in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten. Na 3 behandelingen (éénmaal per week) wordt het effect geëvalueerd. Bij een gedeeltelijk effect kan in overleg met jou gekozen worden voor een verlenging van de shockwave behandeling. Bij geen verandering van klachten gaat de fysiotherapeut in overleg met jou nieuwe oplossingen bedenken.

Effectiviteit Shockwave

Uit onderzoek blijkt dat hielspoor en klachten aan de aanhechting van de achillespees bij de meeste mensen goed reageren op shockwave therapie. Andere klachtenbeelden zoals pijn bij kalk in schouderpezen of bilspieren reageren afwisselend.

Intake en behandelplan

Na een intakegesprek en onderzoek bepaalt de fysiotherapeut samen met jou wat de meest passende behandelvorm is en of shockwave therapie daar deel van uitmaakt. Je kunt naar ons verwezen worden door een huisarts of medisch specialist, echter, je mag ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken.

Fysiotherapeut

Openingstijden

Maandag8:00 tot 21:00 uur
Dinsdag8:00 tot 18:00 uur
Woensdag8:00 tot 20:00 uur
Donderdag8:00 tot 18:00 uur
Vrijdag8:00 tot 18:00 uur